Husmanskost

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Stroganoff kan man göra på många sätt,…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd. Det har bakats i Sverige sedan 500-talet åtminstone, särskilt i…

Kålpudding med gröt

Kålpudding med gröt

I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som jag länge tittat snett på, mest för att jag inte…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en liten nypa salt, det finns gott om utrymme för experiment…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra i svensk husmanskost. Den sköter sig i stort sett själv…

Redskap

Våffelskåljärn

Våffelskåljärn

Ett våffelskåljärn är precis vad det låter som – en variant av våffeljärn som inte gör platta…

Soppor

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också vintersquash eller myskpumpa, och är inte helt…

Vinter

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rulla till toppen